Pescarul de vise

posted in: Uncategorized | 3

Cred ca fiecare vede couch-surfingul în felul său – unii ca pe o modalitate ieftină de a călători, alții ca pe o metodă de a întâlni lume nouă, mai există și o categorie aparte care cred că – couch-surfing înseamna sex-surfing… din păcate destui din ăștea 😀 (inclusiv o pătură largă de populație, îngustă la minte, o dictatură socială care îndrăznește să dicteze, de ce o femeie tânără nu are voie să călătorească singură. De parcă ea, femeia, acasă e sfântă și se prostește numai la drum)

În fine, couch-surfingul presupune (moldovenește vorbind), că te duci pe capul la niște oameni străini și stai la ei acasă o zi-două fără să plătești nici o lețcaie. E adevărat că e frumos la oameni în casă să nu te duci cu mâna goala, dar să fim serioși, cât costă un cadou pe lângă o noapte de cazare la hotel?

Deși conceptul (așa cum este el la ora asta) pare nou, eu practic deja (fără a fi știut) couch-surfing-ul de ceva vreme și sunt sigură că mulți o fac așa pur și simplu – ca pe-o faptă bună. Adică primim în casă uneori cunoscuții – cunoscuților (nu mă refer la rude și prieteni), le dăm o farfurie de ceva acolo și habar nu avem în bunătatea noastră naivă, ce cool și moderni suntem :)

Niscaiva indivizi știu să exercite nepăsare, pe scurt au o doza din aia de ”Je m’en fous” de nu se văd. Eu nu-s foarte dotată la capitolul ăsta și încerc să studiez cum se face :)

Una peste alta (cu un ton mai serios) îmi doresc ca escapada asta să mă îmbogățească și să mă înaripeze. Până la urmă nu suntem în stare decât de ceea ce credem că putem a fi în stare. Sper că modelele altor persoane mă vor face mai confidentă și mă vor ghida spre noi oportunități. O dată ce vezi lângă tine un ”exemplu-ntruchipat”, ce-a reușit atât de multe, conștientizezi miza altfel și intuiești mult mai bine direcția.

De ce spun asta? De cele mai multe ori gazdele au acumulat o uriașă experiență, inclusiv în călătorie nomadă pe tot mapamondul și au în buzunarele lor sufletești,  minunate povești. Eu ies la pescuit și tare-tare sper să pot prinde niște capodopere inspiratoare.

Hai că am devenit siropoasă! Gata, mă duc să  mă spăl pe cap, că mi-am pus de-o culoare nouă la păr :) Zic eu, o să dea mai bine cu zulufii neastâmpărați. One more day till go :)

PS Mi se pare că mi-am schimbat stilul de scris față de anul trecut, îmi este dor de mine.

PSS Există feminin pentru ”pescar”? Luminați-mă :)

3 Responses

  1. Abia aștept să citesc peripețiile. Noroc și inspirație! Drum drept și lumina în toate! Pescăriță? Te pup

    • Multumesc frumos, Mirela! Da, pescarita! Mi-a soptit si sora mea mai devreme pe Facebook! :) Ma lasa limba romana, ca sa faca loc altora :)

  2. Razvan Bucuroiu

    Buna ziua,
    putem vorbi in particular despre preluarea intr-o revista a articolului (partial, poate) despre pelerinajul de la Santiago de Compostela?
    Va multumesc.

Leave a Reply