Ce cumparam?

posted in: Uncategorized | 3

gheataZeci de zile, și fără glumă, sute de ore – m-am documentat ce să cumpăr și de care anume să cumpăr. Vreo două săptămâni, m-am documentat numai despre rucsac, apoi încă vreo două despre pantofi. Încă nu pot spune dacă ce am ales eu e bine, pentru că nu am apucat să le verific, dar cel puțin pot să vă spun la ce concluzii am ajuns.

Așadar – listă de cumpărături

1. Ghete/ Bocanci (cât mai ușoare posibile eventual să nu depășească 200g/ per bocanc, dar totuși cu formă de bocanc – pentru a susține glezna, ideal cu tehnologie Gore-Tex – ce nu permite umezelii să pătrundă și protejează pe vreme de ploaie, însă lasă piciorul să respire – alegerea mea de final – Salomon Crossroads GTX)

2. Rucsac (ideal 35-40 de litri, cât mai ușor posibil, prevăzut pentru vară cu sistem special în spate pentru a nu trasnpira – după foarte multe căutări, m-am oprit la OSPREY Exos 38 M, pentru că are un sistem foarte interesant în spate pentru ventilare și cântarește DOAR 900gr)

3. Șosete – din lână de oaie Merinos, pentru că nu acumulează transpirație și lasă piciorul să respire, cu design special anti-bășici, cu fixare bună pe picior pentru a nu aluneca în timp ce mergi și totuși să nu strângă (da, există așa ceva!!)

4. Poncho de ploaie (suficient de larg, ca să acopere și rucsacul – eu am ales Tatonka Cape Men, prevăzut cu sistem de acoperire și pentru rucsac, și am comandat cea mai mică mărime, dat fiind faptul că modelul e prevăzut pentru bărbați)

5. Sac de dormit (există o variantă minunată de vară, mică și subțire – Salewa Liner, doar 330gr – dar nu e util dacă vrei să dormi afară)

6. Prosop de baie (ușor și care se usucă repede, din păcate nu e bumbac, dar bumbacul e greu și se usucă greu, alegerea mea – Jack Wolfskin la mărimea L, cântărește doar 155gr)

7. Cămăși/ bluze (de vară, dar cu mânecă lungă, eventual cu protecție UV/dacă există buget – prevăzute pentru zile călduroase și expunere prelungită la soare, de aceea e important să fie cu mânecă lungă, eventual material care se usucă repede)

8. Pantaloni (de vară, eventual cu protecție ploaie și protecție UV, dar merg orice pantaloni ușori – numai nu de in sau ceva greu de bumbac, materialul să fie comod de purtat și să se usuce repede)

9. Geacă de vară (pentru serile friguroase sau zonele montane, eventual ușoara și ne-voluminoasă, eu am ales Jack Wolfskin – 150gr, dar pentru buget redus se potrivește orice hanorac ușor)

10. Sfoară de înșirat rufele la uscat (sfoara elastică ce include și cârlige, care se poate lega de doi copaci sau se poate agăța de lateralele patului)

11. Bandă de cap cu lanternă sau lanternă normală (eventual are și lumină roșie – ca să o puteți folosi dimineața fără să-i deranjați pe ceilalți, eu însă mi-am luat una simplă și dimineața sper să mă descurc fără să o folosesc în interior)

12. Banderolă Buff – e minunată, multifuncțională, se poate folosi ca bandană, căciulă, manjetă la mână, șal la gât (există și variantă de vară cu protecție UV)- pentru a afla mai multe vizualizați video mai jos sau dacă știți engleză aici

Restul le voi adăuga, după ce voi scrie lista cu ce am pus în rucsac, pentru că pe lângă echipament și haine, în rucsac vor mai intra și 1001 de fleacuri

3 Responses

 1. damian constantin

  multumesc mult
  esti fantastica!!!!!

 2. Multumesc Damian, sper sa fie de ajutor :)

 3. Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Ce
  cumparam? – Pelerinajul Santiago de Compostela pe Google.
  Se pare ca informatia dvs e foarte valoroasa, mai ales
  ca am mai gasit aici si despre ora, ora exacta, lucruri interesante si folositoare.
  Mult succes in continuare!

Leave a Reply